Skærmbilleder du kan få vist under opstart

Fra apple.postboksen.dk
Skift til: Navigation, Søgning

Når du tænder din Mac, vil den vise dig forskellige skærmbilleder, som indiaktion af hvor den er i opstarts processen, eller hvorfor den ikke kan starte korrekt op.

Standard skærmbilleder

Under opstart af din Mac

Din Mac kan vise skærmbilleder, og sekvenser som ikke er 100% magen til dem der vises på denne side, alt efter hvilken model Mac, hvilken version OS X, og hvilke optioner du har valgt. For eksempel:

  • Baggrunden kan være blå, sort eller grå, på et hvilket som helst tidspunkt. Det kan også være et skrivebordsbillede.
  • Fremskridts indukatoren kan være en "progress bar" eller et snurrende hjul.
  • Hvis du starter op på Windows i Boot Camp, vil din Mac ikke vise skærmbillederne på denne side.

Tænd din Mac

Mac-power-on-screen-icon.png

Når du tænder din Mac fra t have været helt slukket, vil skærmen starte med at være sort. Der efter høres en opstarts lyd. Det er tegn på at den er igang med at initialiserer BootROM og hukommelse. Derefter udføret en "Power On Self Test" (POST) og en BootROM test. Hvis du hører yderligere bip-lyde på dette tidspunkt, er det en indikation af mulige hardware fejl, og opstarten stopper. Hvis du har installerer mere RAM, kan det være en god ide at kontrollerer om det er monteret korrekt.

Sort skærm

Mac-blank-screen-icon.png

Efter Power-On Self Test er færdig, vil din Mac sender et videosignal til dine tilsluttede skærme. Skærmen kan synes sort eller grå på dette tidspunkt i startsekvensen og skærmens baggrundsbelysning skal tænde. Hvis der ikke vises et billede på skærmen efter nogle få øjeblikke, så prøv at skrue op skærmens lysstyrke. Hvis du bruger en ekstern skærm, sørg for at det er tilsluttet korrekt og tændt.

FileVault login

Mac-filevault-login-screen-icon.png

Hvis du har aktiveret fuld disk kryptering ved hjælp af FileVault, bliver du bedt om at indtaste din brugerkonto og en adgangskode for at låse din startdisk op.

Mac-apple-logo-screen-icon.png

Når Apple-logoet vises, betyder det at computeren har fundet opstart filen "boot.efi" på startdisken. Denne fil fortæller din Mac hvor den skal finde System mappen på din startdisk.

Fremskridts indikator

Mac-progress-bar-screen-icon.png

Efter din Mac har fundet System mappe på startdisken, vises en statuslinje eller snurrende ring på skærmen. Dette lader dig vide, at din Mac læser filer fra mappen med OS X Styre-systemet.

Login Vindue

Mac-login-screen-icon.png

Hvis din Mac ikke har FileVault aktiveret, eller du har deaktiveret automatisk login i Systemindstillinger, vises en skærm med de tilgængelige brugerkonti på denne Mac. Vælg dit brugerkonto navn, og indtast din adgangskode for at logge ind.

Skrivebord

Mac-desktop-screen-icon.png

Når din Mac er opstarten er færdig, og du er logget ind, kan du se din skrivebords baggrund og Dock, hvis du ikke har valgt at skjule den automatisk.

Andre skærmbilleder du kan få vist

Du kan se en af disse skærme vises under start, hvis du har ændret dine startindstillinger, eller der er et problem at starte din Mac.

Mappe med et spørgsmåltegn

Mac-folder-questionmark-screen-icon.png

Hvis du ser en mappe med et spørgsmålstegn i stedet for Apple-logoet, betyder det at din Mac kunne ikke finde en lokal eller netværksbaseret startdisk. Dette kan ske, hvis den er valgte Startdisk i Systemindstillinger ikke er tilgængelig. Vent et par sekunder for at se, om din Mac er i stand til at finde den startdisk, du har angivet.
Hvis computeren starter normalt efter kortvarigt at have vist et blinkende spørgsmålstegn, skal du muligvis vælge startdisken i indstillingerne for Startdisk igen. Dette løser du ved at vælge en startdisk i Systemindstillinger.
Hvis et blinkende spørgsmålstegn vises, efter du har installeret en softwareopdatering, så genvælg din startdisk ved hjælp af OS X Recovery.
Se [1]

Roterende jordklode

Mac-globe-screen-icon.png

Hvis du ser en roterende globus i stedet for et Apple-logo, betyder det, din Mac forsøger at starte fra en netværksbaseret startdisk som f.eks. Netboot eller Internet Recovery i stedet for en tilsluttet, eller indbygget startdisk. Hvis du ikke mener at din Mac skal starte på denne måde, skal du trykke på tænd-tasten, og holde den nede for at slukke din Mac. Tryk derefter på tænd-tasten igen for at starte op normalt. Hvis din Mac altid starter med en roterende jordklode, og du er på en skole eller en virksomhed, skal spørge din it-afdeling om hjælp. Det kan være en server på netværket, som din Mac forsøger at starte fra. Hvis dette er din private Mac, kan du prøve at starte fra [OS X Recovery for at kontrollerer startdisken og OS X].

Stop skilt

Mac-prohibit-symbol-screen-icon.png

Når du ser en cirkel med en skråstreg (stop skilt) i stedet for Apple-logoet, betyder det, din Mac ikke kunne finde en gyldig Systemmappe til at starte fra.

Hvis du bruger din Mac på en skole eller en virksomhed, kan det være at din Mac forsøger at starte fra en [forkert version af OS X]. Kontakt din it-afdeling for mere hjælp.

Hvis dette er din personlige Mac, kan du prøve at geninstallere OS X ved at bruge [OS X Recovery].

Batteri ikon

Mac-low-battery-screen-icon.png

Hvis du ser ikonet et batteri på skærmen i stedet for et Apple-logo, betyder det, at batteriet i din laptop har for lidt strøm til at starte din Mac op. Tilslut strømadapteren for at oplade dit Mac batteri, og prøv så at starte op igen.

Pin kode

Mac-find-my-mac-screen.png

Hvis du låser din Mac ved hjælp af Find min Mac, vil din Mac vise en fire eller seks cifret låseskærmen ved opstart. Computeren fortsætter ikke opstarten før indtil du indtaster den kode, du har angivet da du låste din Mac ved hjælp af Find min Mac.

Hængelås

Mac-firmware-lock-icon.png

Hvis du indstiller en firmware adgangskode på din Mac, får du vist et hængelås ikon ved opstart, hvis du forsøger at starte din Mac fra et andet sted (disk) som for eksempel et eksternt drev eller OS X Recovery. Indtast din firmware adgangskode for at fortsætte med at starte op.


Denne side er en (læg mands) oversættelse af Apple's engelske udgave ;-)