ICloud - alt du skal vide

Fra apple.postboksen.dk
Skift til: Navigation, Søgning
iCloud er blevet en meget central del af næsten alle produkter Apple Inc. sælger. Derfor er det også vigtigt at have en god forståelse for hvordan iCloud virker. Grund tanken bag iCloud er, at det ikke skal være nødvendigt at have adgang til en computer med iTunes, for at kunne aktiverer, konfigurere en iDevice. Det eneste der skal bruges er et AppleID, og det kan oprettes fra enheden, hvis man ikke har et i forvejen.

Denne side er tænkt som et opslagsværk, hvor man med korte beskrivelser kan forklare hvordan de mest almindelige problemer og dagligdags opgaver kan løses.

Baggrunds funktioner

Her er forklaring til de forskellige funktioner og opgaver som iCloud kan udføre for dig, uden at du skal gøre ret meget selv.

Sikkerhedskopiering

Apple giver dig GRATIS 5Gb plads i iCloud skyen til at lave backup af din iDevice.

  • iCloud-sikkerhedskopi aktiveres ved at trykke på knappen Indstillinger -> iCloud -> Sikkerhedskopi -> iCloud-sikkerhedskopi, så den er flyttet til højre og har grøn baggrund.

Synkronisering

iCloud tilbyder standard IMAP, CalDAV, og CardDAV baseret Email, Kalender og Kontakt synkronisering, på tværs af alle iDevices, Mac's og Windows.

Det er også iCloud der holder styr på hvad du har købt fra de forskellige online butikker i Apple øko-systemet. Det betyder at du kan gen-installerer elelr downloade det igen fra App Store, iTunes store eller Mac App Store, hvis det bliver nødvendigt. Bemærk at et køb i Apple øko-systemet ikke nødvendigvis betyder at du har givet penge for det købte. Alt man installerer eller downloader, anses for at være Købt, og vil være tilgængelige på i iCloud, for det AppleID som har udført købet. Det er også værd at bemærke at man, så vidt det vides da dette blev skrevet, ikke kan slette køb fra et AppleID.

Alle programmer der er iCloud kombatible, vil kunne gemme og hente data filer i iCloud. Et eksempel er Apple's iWork suite. Datafiler der gemmes på denne måde vil være tilgængelige for programmerne på alle de enheder som tilhøre samme AppleID.

BC's Guide til iCloud plads problemer.

Åbn Indstillinger -> iCloud -> lagringsplads -> lagringsplads ->

  1. Slet evt. Sikkerhedskopi'er der er dobbelt, og/eller gamle/ikke brugte enheder.
  2. Tryk på den benyttede sikkerheds kopi og slå de Apps fra som der ikke er nødvendige at have backup af i iCloud. (Du kan altid finde alle hentede apps under købte apps)

Giver det ikke nok plads?

  1. Gå tilbage < og slå sikkerhedskopi af fotos og andre ikke relevante ting fra(for brugeren)

OBS! (Husk at tage backup af fotos mm via f.eks. Dropbox eller ved overføre til computer) Giver disse ting ikke plads nok?
Køb mere plads i iCloud!!

Web Programmerne

Her finder du en kort forklaring til hver af de tilgængelige programmer, på websiden icloud.com

Mail

Dette er et WebMail interface, som giver adgang til den email-adresse som Apple har givet dig.

Kontakter

Her kan man finde sine kontakter. Vær opmærksom på at iCloud er "øverst" i synkroniserings hierakiet. Alle enheder der kobles på vil blive en nøjagtig kopi af iCloud. Det er derfor vigtigt at man vælger at FLETTE (merge) sine kontakter første gang man kobler en enhed på iCloud. Desuden skal man huske at sletter med en kontakt, så bliver den slettet "over alt".

Kalender

Denne del giver adgang til de kalendere som er konfigureret.

Fotos

iCloud Drive

Find min iPhone

Noteer

Påmindelser

Pages, Numbers og Keynotes

Indstillinger

iCloud til Windows

Apple har lavet en udgave til windows. Det kan være meget funktionelt, hvis man ikke har en Mac.