CleanMyMac

Fra apple.postboksen.dk
Skift til: Navigation, Søgning

Der er ofte spørgsmål i Apple Entusiaster gruppen som handler om at "rydde op" på en Mac computer, for at gøre den hurtigere.

  • Det er en misforståelse at en Mac bliver langsom af at blive brugt! Det er en snigende sygdom, som hører et andet styresystem til ;-)

Der er selvfølgelig en undtagelse der bekræfter reglen, og den viser sig hvis man fylder harddisken 100% op. Det er ikke godt - der skal være plads til at OS X kan "røre sig lidt". Men der er ikke brug for mere end nogen få gigabytes, for at OS X er glad. Men...
Det er jo ikke særlig produktivt at mangle plads, og hvis man har en almindelig snurre-disk sp vil der typisk også være en lille smule længere svartider per læse / skrive operation når den frie plads er trang... så der ER god grund til ikke at fylde sin harddisk op - holde orden - rydde op...
Der er MANGE måder at klare oprydning på. Man kan sørge for at der ikke bliver rodet til at begynde med ;-) Tømme sin skraldespand jævnligt, lade være med at installere og afinstallere diverse forskellige 'ligegyldige' spil og andre programmer.
Men man kan også bruge forskellige værktøjer til at hjælpe med at rydde op når det er blevet rodet... og til spørgsmålet om det er en god ide at bruge penge på den slags her Arne Stjerna givet dette rigtig gode svar:

Mange Macbrugere (især tidligere windowsbrugere) efterspørger rense og antivirus programmer til OSX. En hurtig søgning giver nogle gange resultater som CleanMyMac og måske MacKeeper.  MacKeeper bør man holde sig LAAANGT væk fra.  CleanMyMac er lidt mindre "skidt". Programmet bruger nogle kommandoer som allerede er indbygget i OSX. Brugere af disse kommandoer bør være meget indsat (rutinerede og velvidende) i hvad de har gang i, de er ikke beregnet til den alm. bruger. CleanMyMac har en meget beskidt fortid, og selv om den nu er nået til version 3 er det ikke noget Apple anbefaler. OSX reparerer sig selv, men nogle gange (meget sjældent) kan det være nødvendigt at bruge OSX recovery som er indbygget i maskinen. Sørg for at holde din Mac opdateret, brug evt en popup blocker i din browser (så slipper man for de fleste fristelser) Bliver du ramt af malware (irriterende popups) så kig i gruppens fastgjorte opslag, eller spørg herinde. Brug hellere 300kr på en extern harddisk til backup.

Reklame blokering med et plugin til din web browser er også en god ide, for at holde snavs fra døren.

  • Ghostery
  • Adblock plus

og andre i samme stil anbefales kraftigt !

  • OnyX er et godt program til at frigøre plads som bruges af unødvendige filer, som foreksempel sprog du ikke benytter.
  • Disk Inventory X er et program som laver en grafisk fremstilling af hvad der ligger på din disk. Det er godt til at afsløre hvor og hvad der optager plads på din disk. Disk Inventory X er nem at bruge. Men pas på med hvad du sletter! Hvis du har øje på noget der ligger i mapper du ikke kender, så kan det måske skade installationen hvis du sletter "for meget", og me det resultat at din computer ikke vil starte.


Alle programmer er GRATIS. Hvis du bliver bedt om at betale for dem, er du ved at downloade fra en forker webside !

Men husk: det nemmeste er at holde orden fra starten af ;-)Vedr. MacKeeper, Læs: