Vandskader, hvad gør man?

Fra apple.postboksen.dk
(Omdirigeret fra Vandskade)
Skift til: Navigation, Søgning

Udfør Førstehjælpen omgående- det redder elektronik liv !

FØRSTEHJÆLP

  1. SLUK - brug den hårde metode (Hold power nede indtil den er slukket)
  2. FJERN strømmen - afmonter lader (og batteri hvis muligt)
  3. TØR af med køkkenrulle eller lignende, så godt som muligt - ved Laptop, hold den åben, og vend den så væsken kan løbe ud der hvor det kom ind.
  4. AFLEVER den omgående til professionel reparation - forklar hvad der er sket - bed om overslag på reparationen.
  5. hjem og bed til at din dyre elektronik ikke er død, og vent på dommen.

Vigtig huskeregler.

  • ALDRIG ALDRIG ALDRIG tænd for at se om din Elektronik overlevede... ALDRIG !!!
  • INGEN OPVARMNING for at opnå "fordampning" - at føntørre / eller placerer på radiator og lignende er FORBUDT !!
  • Vandskader er IKKE omfattet af garanti / reklamationsret! Ref: http://support.apple.com/en-us/HT201880

--

HUSK... alt ovenstående kan undgåes ved ALDRIG at blande væsker sammen med sit elektronik ;-)

Hvis punkt 4 har lange udsigter:

Hvis man ikke har mulighed for at få afleveret sin vandskade til professionel reparation, i løbet af kort tid, så kan det være en god ide at opbevare den vandskadede elektronik i "ukogte ris".

Men man skal passe meget på at risen ikke kan trænge ind i huller og sprækker, som for eksempel CD-ROM, Headset og USB stik. Hvis det er en iPhone som har være en tur i vand/cola/vandpyt, så kan man pakke den ind i enkeltlags toilet papir, sætte en elastik om for at holde det på plads, og så putte den "ind" i et kilo ris. Hvis det er en laptop, så skal der RIGTIG meget RIS til for at det er effektivt... mindst 5 kg vil jeg sige. Men hvis man VIL gøre det, så gælder samme advarsel, og jeg foreslår at man trækker et rent pudebetræk omkring den bærbare computer. Bemærk at man IKKE skal lukke skærmen. Det vil holde fugten inde i computeren.

Lad den blive i risen, indtil den kan komme på værksted. Lad være med at tænde den inden den har været på værksted. Der er stor risiko for at noget kortslutter inden i din vandskadede elektronik.

Elektronik skal på værksted, efter en vandskade. Det er vigtigt, fordi vand og andre vædsker altid efterlader rester inde i elektronikken. Selv om at man skulle være så heldig at få udtørret al vædsken, så vil der ved blive efterladt kalk, og mineral rester på printplader og under komponenter på printplader. Disse rester vil med tiden genoptage fugt - og så dør baby - igen!